Karácsony

Karácsony

Hamarosan itt a karácsony, s az adventi időszak is. Kikerülnek az üzletekbe a karácsonyi díszek, készítmények is.
A karácsonyi trendek hasonlóak a divathoz. Évekkel hamarabb, gondos tervezés eredményeképpen mindig újabb és újabb karácsonyi színek és színkombinációk kerülnek előtérbe.
Természetesen a legfontosabb, hogy mi tetszik nekünk, mit látnánk legszívesebben a környezetünkben, mit érzünk igazán a magunkénak! Itt is igaz, nem kell vakon követni a divatot! 2023-ban is nagyon sok színben kínálunk díszeket, hogy otthonunkat valódi téli csodaországgá változtathassuk.
Idén visszatér a karácsonyi trendbe az örök klasszikus zöld, arany, piros, ami mindig szép hangulatot teremt. Utazzunk vissza az időben, emlékezzünk milyen izgalmas volt gyerekként megélni a karácsonyi készülődést. Szinte érezzük a fenyő, a narancs és a fahéj illatát. És persze eszünkbe jut, ahogy dédikénk kínálja a sütit. Ugye milyen jó egy picit emlékezni???

A skandináv trend is jelen van a maga egyszerű, letisztult valójában. A természet ihlette.Ha a skandináv karácsonyra gondolunk, akkor a sok-sok hó, a fények, csillagok és a szarvasok, a természetes anyagok jutnak eszünkbe.
A bézs, a barna, a fehér a természetes anyagokkal kombinálva, mint a fa, a termések, a levelek és a gyapjú nagyon divatos lesz 2023-ban. Nyugodtan használhatunk más színpárosításokat is, az egyszerűség a lényeg! A durva, rusztikus anyagokat párosítjuk a finoman megmunkált, régi kézművességet idéző termékekkel. A természetes anyagokból készült egyszerű figurák jól illeszthetők ehhez a díszítéshez. Lehetne ennek az irányzatnak a mottója, hogy a „kevesebb több”.

Egy másik irányzatnál egy mára már elfogadott színkombináció, a kék-zöld a jellemző. Személy szerint én már kiskoromban is szerettem ennek a két színnek a párosítását. Azonban egy kis csillogás azért itt sem hiányozhat!
Ha egy kis arannyal még megspékeljük, igazán különleges hangulatú díszítést teremthetünk. Ezt használhatjuk akár a gyertyáknál is, a hatás nem marad el! Üveggömbök, különleges, egyedi bársonyborítású díszek, fémes hatású kiegészítők mind-mind illenek ehhez az irányzathoz.

No és ne felejtsük az új városi életmód ihlette trendet sem. Rengeteg szín!!! Mintha egy lüktető nagyvárosba csöppentünk volna! A harsány narancs, a meleg sárga, a menta, a zöld és még sok-sok színárnyalat. Izgalmas, vidám és csodaszép!!! Mivel a PET-palackok, a papír és az emberek által termelt hulladék újrahasznosítása az egész világot foglalkoztatja, ezért kézenfekvő ötlet volt ilyen alapanyagok felhasználásával kísérletezni.
A tervezők ezekhez az új, rendhagyó alapanyagokhoz, különleges formákkal, szokatlan felületekkel, izgalmas ötletekkel, technikákkal leptek meg minket.

 

 

 

„Van-e érzés, mely forróbban és sejtelmesebben megdobogtatja az emberi szívet, mint az ünnep és a várakozás izgalma?”

Márai Sándor

 

 

 

 

„Szép Tündérország támad föl szívemben, ilyenkor decemberben. A szeretetnek csillagára nézek, megszáll egy titkos, gyönyörű igézet, ilyenkor decemberben.”

Juhász Gyula