ÁSZF

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) Frech Irén egyéni vállalkozó (továbbiakban: Szolgáltató), és a Szolgáltató által a https://www.pipiterviraguzlet.hu/ Honlapján (továbbiakban: Honlap) keresztül nyújtott, 2001. évi CVIII. törvény (továbbiakban: Elkertv.) 2. § a) pontja szerinti elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Felhasználó (a továbbiakban: Felhasználó) jogait és kötelezettségeit tartalmazzák.

A Szolgáltató által üzemeltetett Honlap célja, hogy a Honlapon elérhetővé tett termékeket Szolgáltató üzletszerűen értékesítse.

Jelen ÁSZF minden szerződésre és szolgáltatásra vonatkozik, amelyet Szolgáltató és Felhasználó (továbbiakban együtt: Felek) a fent megjelölt Honlapon keresztül kötnek, a Szolgáltató vagy közreműködője által történik. Amennyiben Felhasználó az ügyletkötés során jogi személy képviseletében vagy egyéni vállalkozóként jár el, jelen ÁSZF elfogadásával úgy nyilatkozik, hogy a szerződést szakmájával, önálló foglalkozásával, üzleti tevékenységével összefüggő célok érdekében köti, így nem minősül sem a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (továbbiakban: Ptk.) 8:1. § (1) bekezdés 3. pontja szerint, sem pedig a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (továbbiakban: Fgytv.) 2. § a) pontja szerint fogyasztónak. Amennyiben az Ügyfél a Ptk. és az Fgytv. szerint fogyasztónak minősül, úgy az ügyletből eredő fogyasztói jogokra és kötelezettségekre vonatkozó tájékoztatást Szolgáltató a jelen Általános Szerződési Feltételek részét képező Fogyasztóvédelmi tájékoztatás és Elállási nyilatkozatminta útján adja meg.

A Honlap szolgáltatásait a Szolgáltató valamennyi Felhasználója jogosult igénybe venni, amennyiben magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

1. SZOLGÁLTATÓ ADATAI

Név: Frech Irén egyéni vállalkozó
Székhely: 8600 Siófok, Rigó u. 1./a
Levelezési cím: 8600 Siófok, Rigó u. 1./a
Üzlethelyiség címe: 8600 Siófok, Fő u. 188.
Nyilvántartási szám: 11045472
Adószám: 75061227-2-34
Telefonos elérhetőség: +36704348734
Elektronikus elérhetőség: info@pipiterviraguzlet.hu
Bankszámlaszám: 10403923-50505354-54531005

2. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK
2.1. 
Webáruházunkban dekorációs termékeket, ajándéktárgyakat, virágkötészeti kellékeket és NICI termékeket vásárolhat. Lehetőség van vágott és cserepes virágból készülő készítmények, csokrok megrendelésére is, melyek átvétele kizárólag üzletünkben (Pipitér virágüzlet,8600 Siófok, Fő u. 188.) történhet.

2.2. Felhasználó az adott termék vásárlására vonatkozó ajánlatát a vonatkozó adatlap valamennyi kötelezően kitöltendő mezőjének kitöltését és a beírt adatok ellenőrzését követően, a „Megrendelés elküldése” gombra kattintással küldi meg Szolgáltató részére. Előtte azonban még egyszer ellenőrizheti a megadott adatokat, illetve megjegyzést is küldhet a megrendelésével kapcsolatban, vagy e-mailben jelezheti felénk egyéb, rendeléssel kapcsolatos kívánságát.

A megrendelés elküldése gombra kattintást követően a beérkező megrendelésre automatikusan generált válaszüzenet érkezik a Felhasználó részére, amely nem minősül a Megrendelés visszaigazolásának, az csak annak tényét rögzíti, hogy a Felhasználó megrendelése a Szolgáltatóhoz megérkezett. A szerződés akkor jön létre, amikor a Szolgáltató által küldött visszaigazoló email a Felhasználó levelezőrendszerében hozzáférhetővé válik (második visszaigazolás).

Amennyiben e visszaigazolás Felhasználó megrendelésének elküldésétől számított, a szolgáltatás jellegétől függő elvárható határidőn belül, de legkésőbb 48 órán belül Felhasználóhoz nem érkezik meg, Felhasználó az ajánlati kötöttség vagy szerződéses kötelezettség alól mentesül. Szolgáltató kizárja a visszaigazolási felelősségét, ha a visszaigazolás azért nem érkezik meg időben, mert Felhasználó rossz e-mail címet adott meg regisztrációja során, vagy a fiókjához tartozó tárhely telítettsége miatt nem tud üzenetet fogadni.

2.3. Adatbeviteli hibák javítása: Felhasználónak a megrendelési folyamat lezárása előtt bármikor lehetősége van az adatbeviteli hibák korrigálására. „Félrekattintások” javítására (pl. termék törlése a kosárból a „Törlés” ikonra kattintva; visszalépés az előző oldalra a „Vissza” gombra történő kattintással stb.).

Ha a Felhasználó az ajánlatkérését már elküldte a Szolgáltató részére és hibát vesz észre a visszaigazolásában szereplő adatok tekintetében, azt haladéktalanul jeleznie kell a Szolgáltató jelen ÁSZF-ben foglalt elérhetőségei valamelyikén.

2.4. Amennyiben a webshop-ban hiba vagy hiányosság lép fel a termékeknél vagy az áraknál, fenntartjuk a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben a hiba felismerése, illetve módosítása után azonnal tájékoztatjuk a vevőt az új adatokról. A Felhasználó ezt követően még egyszer megerősítheti a megrendelést, vagy lehetőség van arra, hogy bármely fél elálljon a szerződéstől.

2.5. A felek között ily módon – magyar nyelven – létrejött szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül.

3. SZOLGÁLTATÓ KÖTELEZETTSÉGEI

3.1. Szolgáltató kötelezettsége jelen ÁSZF-nek megfelelően, az árut szolgáltatni, az áru tulajdonjogát átruházni és – szükség szerint – az árura vonatkozó minden okmányt átadni.

3.2. A megrendelés során az „Szállítási cím” megadása esetén Szolgáltató köteles az árut a Felhasználóhoz továbbítani, illetve annak továbbításáról gondoskodni a megrendelés során a felhasználó által a „Szállítási mód” alatt kiválasztott módon. A szállítás – honlapon feltüntetett díját – Felhasználó viseli. Az áru jelen pontban meghatározott módon történő átvétele esetén Felhasználó a megrendelés során az alábbi fizetési módok közül választhat csomagfeladás esetén: utánvét, banki előre utalás. Személyes átvétel esetén: készpénzes, vagy bankkártyás fizetésre van lehetőség.

3.3. Szolgáltató köteles az árut a szerződésben meghatározott mennyiségben, minőségben és leírás szerint, valamint a szerződés előírásainak megfelelően tárolt, illetve csomagolt módon szolgáltatni.

4. SZÁLLÍTÁSI ÉS FIZETÉSI FELTÉTELE1

4.1. A megrendelt árut a Szolgáltató a megrendelést követő visszaigazoló e-mailben meghatározott szállítási időn belül köteles szolgáltatni. A szállítás fuvarozó cég igénybevételével történik. Meghatározott időpontra (órára) történő kiszállítást a Szolgáltatónak nem áll módjában vállalni, kivéve, ha erre vonatkozóan a felek külön megállapodnak.

4.2. Fizetési módok:

Előre utalással: Amennyiben Felhasználó a rendelés értékét a csomag feladása előtt szeretné kiegyenlíteni, akkor az „Előre utalással” fizetési módot kell választani. A csomagfeladás csak az átutalás bankszámlára megérkezését követően történik meg.

Utánvéttel: Amennyiben a rendelés értékét Felhasználó a csomag kézhezvételekor kívánja kiegyenlíteni, akkor az „Utánvéttel” fizetési módot kell megjelölni. – Kizárólag üzletünkben történő személyes átvétel esetén.

Üzletben történő személyes átvétel esetén készpénzes és bankkártyás fizetésre van mód.

4.3. Szállítási módok:
4.3.1. GLS futárszolgálat

A terméket a GLS futárszolgálat szállítja házhoz.
Információ: https://gls-group.eu/HU/hu/cimzetteknek-nyujtott-szolgaltatasok 

Szállítási díj: 2100,-Ft/csomag

Törékeny csomagot kizárólag GLS futárszolgálattal küldünk vagy személyesen vehető át üzletükben.

4.3.2. FOXPOST

A FOXPOST egy új, egyszerű csomagátvételi lehetőség. A FOXPOST csomagautomaták segítségével egyszerűen, időtakarékosan és kényelmesen vehetők át az online rendelt termékek. Azonban házhozszállításra is van mód, ha az a kényelmesebb megoldás.

Információ: https://www.foxpost.hu/csomagatvetel Információ árakról: https://foxpost.hu/araink
Szállítási díj csomagautomatából való átvétel esetén: 1200,-Ft/csomag

Az automatába kiszállított csomagot kizárólag bankkártyával lehet kifizetni az átvételkor!

Házhozszállítás FOXPOST-tal:
Szállítási díj házhozszállításos átvétel esetén: 2300,-Ft/csomag

Készpénzzel és bankkártyával is lehet fizetni.

4.3.3. Személyes átvétel

Szállítási díj: ingyenes

Lehetőség van a webshopban megvásárolt termékek személyes átvételére a két szerződő fél által előre egyeztetett időpontban.

4.3.4. MPL

Csomagautomatába, Posta Pontra vagy postára kézbesítve: 990,-Ft/csomag
Házhozszállítással 10 kg-ig: 1990,-Ft/csomag
Házhozszállítással 10-20 kg között: 2990,-Ft/csomag
Házhozszállítással 20-40 kg között: 5990,-Ft/csomag

MPL szolgáltatással rendelt csomagok esetén 2890,-Ft/csomag kényelmi költséget számolunk fel a felmerült többletköltségek következtében.

MPL szolgáltatással rendelt csomagokat kizárólag előre utalással küldünk. A csomagfeladás csak az átutalás bankszámlára megérkezését követően történik meg.

MPL szolgáltatással rendelt csomagokat kizárólag minden naptári hónap utolsó munkanapján adjuk át a MPL számára.

Törékeny csomagot MPL szolgáltatással nem küldünk.

4.4.  A Felhasználó köteles a kiszállítás vagy átvétel időpontjában a csomagot tételesen ellenőrizni és hiánytalan teljesítés esetén az átvételi elismervényt aláírni. Ezt követően hiányosságokra vonatkozó reklamációt a Szolgáltatónak nem áll módjában elfogadni. Amennyiben a Felhasználó bármilyen sérülést, eltérést tapasztalna, a fuvarozó a Felhasználó kérésére köteles tételesen átadni az árut és a helyszínen jegyzőkönyvet felvenni. Az így keletkezett károkért a fuvarozót terheli a felelősség.

4.5.  A Felhasználó köteles rendelésének ellenértékét megfizetni. A Szolgáltató a szállítási díj változtatásának jogát fenntartja azzal, hogy a módosítás a Honlapon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja.

4.6.  A jelen pontban szereplő valamennyi szállítási feltétel minden leadott rendelésre egyaránt vonatkozik

4.7.  Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy törékeny árut csak törékeny csomagként tudunk feladni!

5. Felhasználó KÖTELEZETTSÉGEI

5.1.  Felhasználó jelen ÁSZF rendelkezései szerint köteles megfizetni a vételárat és átvenni az árut.

5.2.  Vételár megfizetése. A Felhasználó ezen kötelezettsége magában foglalja mindazon intézkedések megtételét és alakiságok megtartását, amelyek a szerződés vagy bármely jogszabály, különösen a Ptk. és az Elkertv. rendelkezései értelmében a fizetés teljesítésének lehetővé tételéhez szükségesek. Ügyfélnek – ha a Felek máshogy nem állapodnak meg vagy jelen ÁSZF-ből más nem következik – a fizetést azelőtt kell teljesítenie, mielőtt a Szolgáltató jelen ÁSZF-nekmegfelelően a Felhasználó rendelkezésére bocsátja az árut. A Szolgáltató a fizetést az áru, illetve az okmányok átadásának feltételévé teheti.

5.3.  A Felhasználó az áruk megvizsgálása hiányában is köteles megfizetni a vételárat. A Szolgáltatóval régebbi üzleti kapcsolatban lévő, rendszeres Felhasználó esetén – külön megállapodás alapján – lehetőség van a vételár jelen ÁSZF-től eltérő időpontban történő utólagos, vagy határidőre történő megfizetésére is.

5.4.  A Felhasználó bármely áru vásárlása esetén köteles tartózkodni minden olyan magatartástól, ami a fogyasztók megtévesztésével (különös tekintettel az értékesített áruk körére és jellegére) jár. Kizárólag a Felhasználó felelős minden olyan kötelezettség betartásáért, amelyet a termék általa történő reklámozására, fogyasztók számára ajánlására, forgalmazására vagy értékesítésére az adott tagállami szabályozás előír. E kötelezettségek megszegése esetén Szolgáltató mindennemű felelősségét kizárja, továbbá a nála bekövetkező esetleges károkért Felhasználótól kártérítést követelhet.

6. MEGRENDELÉS

6.1.  A Honlapon szereplő áruk lényeges tulajdonságait, jellemzőit, használatukra vonatkozó utasításokat a konkrét árucikk információs oldaláról, illetve – ahol szükséges – a termékhez mellékelt használati utasításból lehet részletesen megismerni.

6.2.  A Honlapon megjelenített termékek ára az általános forgalmi adót (27%) tartalmazó, bruttó árak, melyek forintban vannak feltüntetve.

6.3.  Az egyes termékek megrendelésének feladására a Honlapon a kért adatok pontos, hiánytalan megadása után van lehetőség. A Felhasználó a kiválasztott terméket az arra történő kattintást „Kosárba” gomb használatával teheti Kosarába (rendeléseket tartalmazó összesítő lista). A Kosár tartalmát megtekinteni, annak tartalmát (vagy tartalmának egyes elemeit) akár törölheti is az adott termék mellett található törlés ikonra kattintással. Ezt követően Felhasználó kiválasztja a szállítás és a fizetés módját, majd a számlázás és a szállítás adatait. A Felhasználó a megrendelés feladása előtt – egy összegző oldalon – ellenőrizheti rendelése adatait.

6.4.  A megrendelés feladására a „Megrendelés elküldése” gombra kattintást követően kerül sor. A megrendelés feladása a Felhasználó számára ajánlati kötöttséget, a visszaigazoló e-mail megérkezésével pedig fizetési kötelezettséget keletkeztet a fizetési módoknál meghatározottak szerint.

6.5.  A Honlapról megrendelhető termékek árai változtatásának jogát a Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a Honlapon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja. Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Honlap felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő „0” Ft-os vagy „1” Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.

6.6. A megrendelést a Szolgáltató a Felhasználótól csak akkor fogadja el, ha az Felhasználó a megrendeléshez szükséges valamennyi mezőt maradéktalanul kitölti. Ha a Felhasználó valamely mezőt hibásan vagy hiányosan tölt ki, hibaüzenetet kap a Szolgáltatótól. A Szolgáltatót a Felhasználó által tévesen és/vagy pontatlanul megadott rendelési adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

6.7. A Felhasználó a megrendelés feladásával is kijelenti, hogy a jelen Általános Szerződési Feltételeket elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el.

7. ADATBEVITELI HIBÁK JAVÍTÁSA

7.1. A Felhasználónak a rendelés bármely szakaszában és a megrendelés Szolgáltató részére való elküldéséig a Honlapon bármikor lehetősége bármely adatbeviteli hiba javítására a megrendelési felületen (megelőző oldal tartalma esetén a „vissza” gomb megnyomásával).

8. AJÁNLATI KÖTÖTTSÉG, VISSZAIGAZOLÁS

8.1.  A Felhasználó által elküldött megrendelés (szerződés megkötésére tett ajánlat) megérkezését a Szolgáltató késedelem nélkül, automatikus visszaigazoló e-mailen keresztül visszaigazolja az Ügyfél részére, mely visszaigazoló e-mail tartalmazza a rendelés lényeges adatait és a rendelési azonosítót. Ez a visszaigazoló e-mail kizárólag tájékoztatja az Ügyfélt arról, hogy a megrendelése a Szolgáltatóhoz megérkezett.

8.2.  Ha a Felhasználó rendelését már elküldte a Szolgáltató részére és hibát vesz észre a visszaigazoló e-mailben szereplő adatok tekintetében, azt 1 naptári napon belül jeleznie kell a Szolgáltató felé. Ebben az esetben a Szolgáltató a megrendelést ennek megfelelően módosítja.

9. FIZETÉSI FELTÉTELEK

9.1. A Felhasználó megrendelését a megrendelés visszaigazolását követően csomagküldés esetén banki előre utalással, vagy utánvéttel egyenlítheti ki. Üzletben történő átvételnél készpénzes és bankkártyás fizetésre van lehetőség. Az egyes fizetési módokra vonatkozó részletes információkat a „Fizetési módok” menüpont tartalmazza.

9.2.  A Szolgáltató a megrendelést automatikusan feldolgozza és a kiválasztott fizetési módtól függően számlát állít ki a Felhasználó által megadott névre, címre, majd – ha a Felek ettől eltérően nem állapodtak meg vagy jelen ÁSZF ettől eltérő rendelkezést nem tartalmaz – a Felhasználó által megfizetett összeg jóváírását követően szolgáltatja az árut Felhasználó részére.

9.3.  A Szolgáltató a Felhasználó részére – a Felhasználó által választott fizetési módtól függően – számlát állít ki, majd a Felhasználó által megadott címre postai úton – a csomagban elhelyezve – a Felhasználó által megadott címre küldi el. Személyes átvételnél a számla átadása személyesen történik a megrendelt áru ellenértékének kifizetésekor, átvételekor.

10. FELELŐSSÉG

10.1.  A véletlenül közzétett, a Felhasználó Elkertv. 13. §-ban meghatározott jogát sértő információ esetén Szolgáltató az Elkertv. szerinti megkeresés esetén eleget tesz az Elkertv-ben foglalt értesítési és eltávolítási kötelezettségeinek. Szolgáltató úgyszintén törvényes határidőben eleget tesz bármely hatósági vagy bírósági megkeresésnek.

10.2.  A Szolgáltató kizár minden felelősséget a Felhasználó által megvalósított esetleges jogsértésekért.

10.3.  Amennyiben a Felhasználó a Honlapon kifogásolható tartalmat észlel, köteles azt haladéktalanul jelezni a Szolgáltatónak. Amennyiben a Szolgáltató jóhiszemű eljárása során a jelzést megalapozottnak találja, jogosult az információ haladéktalan törlésére vagy annak módosítására.

10.4.  A Szolgáltatót a termékek hibátlanságáért a fogyasztóvédelmi tájékoztató szerint terheli szavatosság és jótállás. Nem fogyasztói szerződés esetén a Szolgáltató 6 hónap szavatosságot vállal.

11. SZELLEMI TULAJDON

11.1.  A Honlap és annak képi és szöveges, valamint szerkezeti kialakítása egyéni eredeti jelleget hordoz, így szerzői jogi védelem alatt áll. A Szolgáltató a szerzői jogi jogosultja a Honlapon megjelenített valamennyi tartalomnak: bármely szerzői műnek, illetve más szellemi alkotásnak.

11.2.  A Honlap és a Webáruház tartalmának másolása, egészének vagy részeinek fizikai vagy más adathordozóra mentése vagy nyomtatása kizárólag a Szolgáltató előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett.

11.3.  A jelen ÁSZF-ben kifejezetten meghatározott jogokon túlmenően a Honlap használata, illetve az ÁSZF egyetlen rendelkezése sem biztosít jogot a Felhasználónak a Honlap felületén található kereskedelmi nevek vagy védjegyek bármely használatára, hasznosítására.

12. EGYÉB RENDELKEZÉSEK

12.1. A Szolgáltató bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit a jövőre kiterjedő hatállyal egyoldalúan módosítani. A Szolgáltató a módosításokról a Felhasználókat a Honlap felületén keresztül tájékoztatja. A módosítást követően a Honlap használatának feltétele, hogy a Felhasználó a Honlapon keresztül és az ott biztosított módon azokat kifejezetten elfogadja. Újabb szerződéskötés esetén a korábban már szerződést kötő Felhasználó a fenti tájékoztatás esetleges elmaradása esetén sem hivatkozhat a korábban hatályos ÁSZF tartalmára, mint a Felek között kialakult és alkalmazott szerződési gyakorlatra.

12.2. A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekben a magyar jog, így különösen a Ptk., az Elkertv. és az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény (a továbbiakban: Eht.) rendelkezései az irányadók.

Hatálybalépés dátuma: 2020. október 2.
Jelen ÁSZF internetes elérésének helye: https://www.pipiterviraguzlet.hu/aszf/

Frech Irén egyéni vállalkozó